Награде за најбоље: Завршени 12. Дани малих ствари

ТРЕБИЊЕ | „Нушићев оптималан број“, копродукцијски пројекат Позоришта „Маска“ из Шапца и Културне сцене „Мале ствари“ из Требиња најбоља је представа 12. ИнтердиФеста Дани малих ствари „Требиње 2017“.

Према одлуци стручног жирија за најбољу глумицу фестивала проглашена је Слађана Зрнић, из Градског позоршта „Јазавац“ из Бања Луке, која је са својим колегама Наташом Иванчевић и Белиндом Божичковић отворила фестивал, стенд ап комедијом „Мало благо“.

Најбољи глумац фестивала је Иван Томашевић из шабачке Сцене „Маска“, који је глумио у представи „Нушићев оптималан број“.

Томашевић је аутор текста и редитељ, који у представи глуми комедиографа Бранислава Нушића, док различите ликове Нушићевих комедија тумаче Анета Томашевић из Шапца и требињски глумац Жељко Милошевић.

„Фестивал много значи за један град. Ентузијазам људи који су се окупили око стварања позоришта и овог фестивала је велики и требало би га подржати. Фестивал је веома значајан, а самим тим и награда, велика част за онога ко је добије“, рекао је Томашевић.

Умјетнички директор фестивала Жељко Милошевић је истакао да је фестивал протекао онако како су планирали што се тиче организације.

„Имали смо заиста четири добре фестивалске ноћи, током којих су приказане четири представе и двије монодраме. Овакав фестивал је заиста потребан Требињу. Захвалио би се свима који су помогли да се одржи овај фестивал и видимо се сљедеће године на 13. Данима малих ствари“, навео је Милошевић.

Специјална награда припала је младој глумици Ени Радовановић из Крушевца, која је вечерас затворила фестивал Дани малих ствари, монодрамом „Да сам ја позориште“.

Претходно је и глумица Моника Ромић из Београда, извела монодраму „Живот је лото“.

Фестивал Дани малих ствари „Требиње 2017“ је у протекла четири дана окупио драмске умјетнике из Београда, Крушевца, Шапца, Бања Луке и Требиња.

Покровитељ 12. ИнтердиФест Дани малих ствари је Град Требиње.
Д.М.