Nagrađeni za najljepše dvorište i balkon (FOTO)

Dragan Mijović

TREBINJE │ U okviru akcije „Ljepše Trebinje – za ljepšu Srpsku“ u našem gradu danas su uručene novčane nagrade za najljepše uređeno dvorište i balkon kao  i četiri specijalne nagrade.

Među 27 prijavljenih kandidata, pobjednik u kategoriji najljepše uređenog dvorišta je Dragan Mijović, dok je nagradu  za najljepše uređen balkon dobila Desanka Pavićević.

Desanka Pavićević se zahvalila na nagradi i istakla da će sa ljubavlju nastaviti da ukrašava svoj balkon.

Mijović je istakao da je 15 godina vrijednog truda i rada uloženo u sređivanje dvorišta kuće u naselju Gorica.

“Veoma sam zadovoljan nagradom iako mi nije bila stvarno bitna. Radim sve iz ljubavi a za ovu akciju me prijavila nevjesta”, kaže Mijović i dodaje da će dio nagrade sigurno pripasti snajki.

“Oko 150 vrsta biljki najmanje je posađeno u moje dvorište, od kaktusa do raznog cvijeća. Uglavnom sve sam ukrašavam.”, zaključio je Mijović.

Druga nagrada za najljepše uređeno dvorište pripala je Slavojki Mileusnić,  dok je treća otišla u ruke  Branka i Milene Ninković.

Druga nagrada za najljepše uređen balkon pripala je  Nataši Drašković, a treća nagrada je u rukama  Ljiljane Boljanović.

Poslije nekoliko godina smo odlučili da oživimo ovu akciju. – kaže Nedjeljko Lambeta, direktor AD Komunalno .

„Pored novčanih nagrada, odlučili smo da podjelimo i četiri specijalne nagrade ljudima koji dolaze iz neke druge branše, a pokazali su se dobri i u ovom dijelu posla. To je Regulatorna komisija za energetiku RS, dvije vinarije i jedan ugostiteljski objekat.

Što se tiče fizičkih lica, stvarno je bila jaka konkurencija. Komisija je uradila dobar posao. Čuo sam da je kod gospodina Mijovića u dvorištu bajka u malom.“, kaže Lambeta i dodaje da se nada da će sljedeće godine biti još veći broj prijavljenih.

Specijalne nagrade dobili su: Regulatorna komisija za energetiku, vinarije: „Petijević“ i „Podrum porodice Berak“ kao i restoran „Tarana Stari grad“.

Marko Radić, direktor Turističke organizacije Grada Trebinja je napomenuo da svi koji su učestvovali u ovoj akciji a nisu dobili nagrade, zahvalnice mogu preuzeti u ovoj organizaciji.

Organizatori akcije „Ljepše Trebinje – za ljepšu Srpsku“ su Grad Trebinje u saradnji sa Turističkom organizacijom i preduzećem AD „Komunalno“ Trebinje.

S.P.