Најава: Конгрес кардиолога у Требињу и бесплатни прегледи

ТРЕБИЊЕ I У Требињу ће се од 18. до 20. маја одржати први Међународни конгрес кардиолога „Мултидисциплинарни приступ у заштити срца и крвних судова“ у организацији удружења ХИСПА, у хотелу „SL Industry“.

ХИСПА је удружење Центара за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога и представља мрежу високо стручно оспособљених и савремено опремљених специјализованих центара за дијагностику и лијечење веома угрожених и тешких кардиоваскуларних болесника на територији БиХ и Балкана.

У Требињу ће, како је најављено, боравити еминентни кардиолози из региона и Европе, њих око 200 који ће присуствовати и учествовати Међународном ХИСП-а конгресу чији је домаћин и покровитељ Град Требиње, а генерални спонзор Свислајон. Еминентни кардиолози, између осталог, говориће и о превенцији инфаркта миокарда и шлога, дијабетес мелитусу, дислипидемији те низу других стручних питања.

Свечано отварање конгреса је у хотелу „СЛ Панорама“ сутра у 20 часова.

Еминентни кардиолози са Института за кардиоваскуларне болести Дедиње сутра и у суботу обављаће бесплатне прегледе пацијентима из Требиња и Херцеговине.

“Биће прегледано више од 200 пацијената.На овај начин биће прегледани пацијенти на листама чекања и хитни случајеви, чиме ћемо знатно скратити вријеме чекања за будуће пацијенте код домаћих кардиолога“, рекао је директор требињске болнице Борислав Грубач.

Он је најавио да ће ускоро бити новина и у раду ендокринолошке амбуланте те нагласио да су у току значајне активности везане за дигитализацију рада односно што успјешније координације Болнице и Дома здравља.

Радио Требиње