Najava: Kongres kardiologa u Trebinju i besplatni pregledi

TREBINJE I U Trebinju će se od 18. do 20. maja održati prvi Međunarodni kongres kardiologa „Multidisciplinarni pristup u zaštiti srca i krvnih sudova“ u organizaciji udruženja HISPA, u hotelu „SL Industry“.

HISPA je udruženje Centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga i predstavlja mrežu visoko stručno osposobljenih i savremeno opremljenih specijalizovanih centara za dijagnostiku i liječenje veoma ugroženih i teških kardiovaskularnih bolesnika na teritoriji BiH i Balkana.

U Trebinju će, kako je najavljeno, boraviti eminentni kardiolozi iz regiona i Evrope, njih oko 200 koji će prisustvovati i učestvovati Međunarodnom HISP-a kongresu čiji je domaćin i pokrovitelj Grad Trebinje, a generalni sponzor Svislajon. Eminentni kardiolozi, između ostalog, govoriće i o prevenciji infarkta miokarda i šloga, dijabetes melitusu, dislipidemiji te nizu drugih stručnih pitanja.

Svečano otvaranje kongresa je u hotelu „SL Panorama“ sutra u 20 časova.

Eminentni kardiolozi sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje sutra i u subotu obavljaće besplatne preglede pacijentima iz Trebinja i Hercegovine.

“Biće pregledano više od 200 pacijenata.Na ovaj način biće pregledani pacijenti na listama čekanja i hitni slučajevi, čime ćemo znatno skratiti vrijeme čekanja za buduće pacijente kod domaćih kardiologa“, rekao je direktor trebinjske bolnice Borislav Grubač.

On je najavio da će uskoro biti novina i u radu endokrinološke ambulante te naglasio da su u toku značajne aktivnosti vezane za digitalizaciju rada odnosno što uspješnije koordinacije Bolnice i Doma zdravlja.

Radio Trebinje