Најава: Ноћ музеја у Требињу

ТРЕБИЊЕ │ Музеј Херцеговине у Требињу организоваће у суботу, 20. маја, традиционалну манифестацију „Ноћ музеја“, чиме ће се десету годину за редом придружити музејским и установама културе широм свијета, које оранизовањам културних програма и отварањем свих поставки за посјетиоце – грађанима на популаран начин желе да приближе културну баштину и укажу на значај њеног очувања.

Овогодишња манифестација почиње од 19 часова, предавањем “Преглед историје савременог мозаика у Србији”, из књиге „Мозаик у Србији 1950–2015“, аутора Оливере Гаврић Павић.

У 20 часова је отварање изложбе мозаика, цртежа и принтова „Мозаик праксис“ – примјери савремене мозаичке праксе у радовима Ивана Павића и Оливере Гаврић Павић, академских сликара и Драгана Васића, академског вајара.

У дворишту Музеја од 21 час и 30 минута почиње концерт рок групе „Кругови у житу“ из Требиња.

Од 18 до 24 часа сви посјетиоци ће моћи погледати изложбу „Private spaces“ чланова Удружења „Ризба“ ликовних умјетника: Радивоја Милића, Невене Косовић, Милице Лојовић и Владимира Томића, а ријеч је о умјетничким инсталацијама које ће бити постављене испред Музеја и у Дучићевој улици.

Посјетиоци Музеја Херцеговине у „Ноћи музеја“ биће у прилици да од 18 до 24 часа бесплатно погледају све поставке ове установе.

Радио Требиње