Најава: Обиљежавање 26 година Требињске бригаде

ТРЕБИЊЕ I Свечаном академијом у Културном центру вечерас ће бити настављено обиљежавање Дана Требињске бригаде.

На академији ће се обратити представници Борачке организације, Града Требиња и Црквене општине, а биће приређен и пригодан културно-умјетнички програм.

Академија почиње у 20 часова.

На дан бригаде, сутра, 13. јула, окупљање бивших бораца и гостију у кругу некадашње касарне „Лука Вукаловић“ заказано је између 9:30 и 10:00 часова, након чега ће у цркви Светог цара Лазара бити служен помен борцима јединице палим у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Од 10:30 је полагање цвијећа у спомен соби Требињске бригаде, након чега је планирано постројавање бораца, изношење ратних застава и дефиле ветерана градским улицама.

Дефиле у строју зауставиће се на централном спомен-обиљежју „Браниоцима Требиња 1991-1996“, гдје ће бити положени вијенци и цвијеће.

Програм завршава у љетној башти хотела „Платани“ ручком и дружењем некадашњих сабораца.

Организатор обиљежавање 26 година Требињске бригаде је Градска борачка организација Требиње.

Дан Требињске бригаде успомена је на 13. јул 1992. године – када је уз велике напоре и пожртвованост бораца успјешно сломљена непријатељска офанзива и Требиње одбрањено од напада регуларне војске Хрватске.

Представници Борачке организације положили су данас цвијеће на спомен обиљежје преминулим комадантима Требињске бригаде, Богдану Ковачу и Радославу Зубцу.

Радио Требиње