Najava: Obilježavanje 26 godina Trebinjske brigade

TREBINJE I Svečanom akademijom u Kulturnom centru večeras će biti nastavljeno obilježavanje Dana Trebinjske brigade.

Na akademiji će se obratiti predstavnici Boračke organizacije, Grada Trebinja i Crkvene opštine, a biće priređen i prigodan kulturno-umjetnički program.

Akademija počinje u 20 časova.

Na dan brigade, sutra, 13. jula, okupljanje bivših boraca i gostiju u krugu nekadašnje kasarne „Luka Vukalović“ zakazano je između 9:30 i 10:00 časova, nakon čega će u crkvi Svetog cara Lazara biti služen pomen borcima jedinice palim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Od 10:30 je polaganje cvijeća u spomen sobi Trebinjske brigade, nakon čega je planirano postrojavanje boraca, iznošenje ratnih zastava i defile veterana gradskim ulicama.

Defile u stroju zaustaviće se na centralnom spomen-obilježju „Braniocima Trebinja 1991-1996“, gdje će biti položeni vijenci i cvijeće.

Program završava u ljetnoj bašti hotela „Platani“ ručkom i druženjem nekadašnjih saboraca.

Organizator obilježavanje 26 godina Trebinjske brigade je Gradska boračka organizacija Trebinje.

Dan Trebinjske brigade uspomena je na 13. jul 1992. godine – kada je uz velike napore i požrtvovanost boraca uspješno slomljena neprijateljska ofanziva i Trebinje odbranjeno od napada regularne vojske Hrvatske.

Predstavnici Boračke organizacije položili su danas cvijeće na spomen obilježje preminulim komadantima Trebinjske brigade, Bogdanu Kovaču i Radoslavu Zubcu.

Radio Trebinje