Најава: Премијера представе „Слуге“ требињског Градског позоришта

ТРЕБИЊЕ │ У Требињу ће сутра бити премијерно одиграна представе  „Слуге“ требињског Градског позоришта, рађена је по тексту „Служавке“ француског писца Жана Женеа, а у адаптацији и режији Жељка Милошевића.

„Ова драма обрађује тему зла у данашњем времену, с чим је оно повезано,  колико човјек осјећа потребу са злом и колико се с њим може идентификовати. То  је комад који говори и о замјени идентитета код главних актера –  слуга.  Покушали смо да направимо паралелу између времена када је настајао текст и данашњице“, рекао је на конференцији за новинаре режисер Жељко Милошевић.

У представи играју требињски глумци Весна Ђурић, Јефимија От и Дарко Куртовић.

Глумица Весна Ђурић је рекла да је остварење рађено неколико мјесеци, да је била најзахтјевније до сада и  другачије у сваком смислу.

Глумац  Дарко Куртовић истиче да је текст поприлично сложен, да има двоструких улога, али да се нада да су се глумци успјели прилагодити.

Представа има ауторску музику чији је композитор Божидар Бобо Вучур.

У Градском позоришту истичу да остварење није за млађе од 15 година..

Премијера  „Слуга“ је у Културном центру Требиње сутра од 20 часова.

На данашњој конференицији за новинаре је речено да ново остварење требињског Градског позоришта селектовано за овогодишњи фестивал  „Федра“ у Бугојну.

Д.Ч.