Најава: Промоција књиге „Билећке Рудине у средњем вијеку“

ТРЕБИЊЕ │ Завичајни клуб „Освит“ Билећа и Музеј Херцеговине у Требињу организују сутра вече промоцију књиге „Билећке Рудине у средњем вијеку“, аутора проф. др Радмила Пекића.

У програму ће поред аутора учествовати проф. др Радивој Радић, редовни професор Филозофског факултета у Београду, доц. др Драга Mастиловић, декан Филозофског факултета у Источном Сарајеву и проф. др Глигор Самарџић, ванредни професор Филозофског факултета у Косовској Митровици.

У научном звању проф. др Радмило Пекић је ванредни професор на катедри за историју Филозофског факултета у Косовској Митровици, а хонорарно изводи наставу и на катедри за историју Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Професор Пекић је објавио 60 радова у различитим научним часописима. Аутор је двије монографије „Жупа Дабар у средњем вијеку“ и „Фирентинци на Балкану 1300-1600“.

У најављеној књизи аутор се бавио именима насеља Билећких Рудина у средњем вијеку, њиховим постанком, становништвом ове области, везама са средњовјековним Дубровником, а такође и питањима политичко-економских, културолошких и вјерских прилика тога доба.

Промоција ће се одржати у Галерији Музеја Херцеговине Требиње са почетком у 20:00 часова.

Радио Требиње