Најава: Промоција монографије Наода Зорића

ТРЕБИЊЕ │

У оквиру треће међународне умјетничке колоније “Kоло 2018”, вечерас ће у Музеју Херцеговине бити промовисана монографија „Наод“, о животу и стваралаштву Наода Зорића, истакнутог црногорског сликара.

Монографија је објављена у издању кућа “Ободско слово” и “Штампар Макарије” и обухвата тродеценијско ликовно стварање Зорића, који посљедњих година живи и ствара у Kолашину.

Његови радови су јединственог израза и снажне емоције, причају причу о Црној Гори у прошлости, садашњости и будућности, а основу његовог стварање чине црногорски горштаци фасцинантне физиономије.

Наод Зорић излагао је самостално на више од 30 изложби у земљи и иностранству и добитник је бројних награда.

Монографија о животу и стваралаштву овог изузетног умјетника први пут је промовисана на Београдском сајму књига 2017. године.

„Монографија доноси нешто што је најважније за мене, а то је нека моја животна радост. Током тридесет година стваралаштва, трудио сам се да направим нешто, да покушам да будем један у низу оних значајних и великих црногорских сликара, не би ли нешто допринио. Током тридесет година стваралаштва, трудио сам се да направим нешто, да покушам да будем један у низу оних значајних и великих црногорских сликара, не би ли нешто допринио“, истиче умјетник.

О монографији „Наод“, осим Зорића, говориће и реномирани црногорски сликар Миомир Мишо Вемић и Тамара Рајковић, историчар умјетности.

Промоција у Музеју Херцеговине почиње у 20 часова.

Радио Требиње