Најава: Симпозијум гинеколога са подручја БиХ и Србије

ТРЕБИЊЕ I У организацији Болнице Требиње, а под покровитељством Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске у Требињу ће од данас до недјеље, 29. октобра, бити одржан симпозијум гинеколога са подручја БиХ и Србије, на тему “Минимална инвазивна хирургија и њен домен у малим болницама“.

Међу учесницима скупа су истакнути гинеколози: проф. др Лука Анђелић, проф. др Kенан Дрљевић из Опште болнице Сарајево, прим мр сци др Сенад Сарић са Поликлинике „Арбор Витае“ Мостар, проф. др Артур Бјелица из Kлиничког центра Војводине, проф. др Зоран Станковић, Институт за мајку и дијете Београд, доц др Горан Маленковић, Институт за онкологију Војводине, а од требињских љекара учествоваће примаријус др Љиљана Буха и др Данијела Петровић Попадић.

На симпозијуму ће, између осталог, бити одржана предавања о лапароскопским и хистероскопским операцијама, брачном стерилитету, ендоскопској хирургији, цистама јајника код младих, ванматеричној трудноћи, савременом приступу и дијагонистици високоризичних трудноћа.

Тродневни симпозијум у хотелу „Леотар“ вечерас почиње у 18 часова, предавањем о примјени пробиотика у гинекологији, а свечано отварање скупа је сутра, у 8 часова и 30 минута.

Радио Требиње