Најава: Сутра почиње „Зимска школа физике“

ТРЕБИЊЕ I Друштво физичара Источне Херцеговине у сарадњи са Факултетом за производњу и менаџмент из Требиња, по први пут организује „Зимску школу физике“ за талентоване средњошколце из наше регије.

Зимска школа одржаће се у просторијама гимназије „Јован Дучић“ и Америчког кутка, у периоду од сутра до 19. јануара 2017. године, а полазници школе добиће сјајну прилику да продубе своја знања из многих области физике, а посебно из области механике, термодинамике, електромагнетизма и астрофизике, уз обиље демонстрационих огледа и експерименталних вјежби са којима нису имали прилике да се „нађу очи у очи“ у редовној настави.

Из Друштва физичара Источне Херцеговине кажу да у овом пионирском раду на побољшању статуса физике као основне природне науке и повећања свијести за потребом природних и техничких звања у нашој држави, учествују ученици из Требиња, Билеће и Љубиња, као и професори Даринка Марић, Ненад Грковић, Максим Мичета, Ивица Патарчић и Доброслав Слијепчевић.

„Друштво физичара Источне Херцеговине користи ову прилику да позове све заинтересоване ученике, бивше ученике а садашње студенте или запослене људе и наставнике из регије да се јаве електронском поштом на адресу dfizisher@gmail.com и учествују или се информишу о даљим активностима Друштва као пуноправни чланови, јер су наша врата отворена свима који желе и мисле да могу да својим радом допринесу развоју научне мисли код Херцеговаца“, каже се у обавјештењу овог друштва.

Подсјећају, да је Друштво физичара Источне Херцеговине већ организовало два изузетно успјешна сајма физике у Требињу и Билећи, када су грађани имали прилику да виде и интерактивно учествују у низу демонстрационих огледа из готово свих области класичне физике.

Свечано отварање „Зимске школе физике“ је сутра у 9 часова у гимназији „Јован Дучић“, а предавања и експерименталне вјежбе ће се одржавати сваког дана од сутра до петка, 19. јануара од 9 до 15 часова.

Радио Требиње