Најбољи ваздух на планети је у Банату?

352545_1

ТЕМИШВАР │ Иако је тешко поверовати, изгледа да постоји место у Банату које има бољи и чистији ваздух него швајцарски Алпи. Прва помисао кога свакога мами јесте, где би то могло бити?

Пропланак јабука (Поиана Марулуи) налази се на надморској висини од 700 метара, и удаљен је 150 километара југоисточно од Темишвара. Према истраживањима, овде је ваздух чистији од онога код Нијагариних водопада.

Квалитет ваздуха је осигуран озоном, негативном јонизацијом, природним аеросолима и има одличне особине чистоће ваздуха. Овде јонизација чини чуда за здравље и спречава одређене болести, сазнају медији.

Негативни јони, познати и као витамини ваздуха, подстичу и усклађују вец́ину виталних процеса, али и психу и емотивну сферу. У присуству јона, имуни систем је веома активан, појачава се крвоток, а регенеративни процеси се стимулишу.

Пре око 10 година, француски стручњаци открили су да је у овом месту негативна јонизација ваздуха већа него у познатом одмаралишту Давос из швајцарске. Тако да је овај податак и научно доказан.

Србија Данас