Najhrabriji Trebinjci sutra plivaju za Časni krst

plivanje-za-casni-krst-trebinje
TREBINJE | U Trebinju će sutra, na Bogojavlјenje, biti organizovano tradicionalno plivanje za Časni krst, a u takmičenju će učestvovati dvadesetak mladih iz našeg grada.
Kao i prethodnih godina očekuje se prisustvo većeg broja građana koji će bodriti takmičare u trci za Časni krst u dužini od pedesetak metara s jedne na drugu obalu rijeke, od Starog grada do platoa ispred hotela „Leotar“.
Takmičenju za Bogojavljenski krst prethodiće sveta arhijerejska liturgija u sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, koja počinje od 9.00 časova.
Svetu arhijerejsku službu će, kako je najavlјeno, služiti Nјegovo preosveštenstvo vladika zahumsko- hercegovački i primorski Grigorije uz sasluženje sveštenstva, nakon čega će litija proći ulicama grada do rijeke Trebišnjice, gdje će se između dva mosta, obaviti vodoosveštenje, sa polaganjem Časnog krsta u vodu.
Pobjednik takmičenja će biti darovan zlatnikom.
Prošlogodišnji pobjednik u plivanju za Bogojavlјenski krst bila je osamnaestogodišnja Jovana Živanić, koja je sa 38 momaka učestvovala u ovaj manifestaciji.
Organizator plivanja za Bogojavljenski krst je Crkvena opština Trebinje.
Srna
Foto: arhiv