Најмлађи за планету Земљу (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ │ У организацији Центра за одрживи развој и екологију „ЦОРИЕ“ и Одјељења за стамбено комуналне послове Града Требиња данас је почело обиљежавање Дана планете Земље.

На градском тргу наши најмлађи суграђани су уз пригодан едукативно-забавни програм указали на еколошке проблеме. У програму су учествовала дјеца из Основне школе „Вук Караџић“ и из вртића „Наша радост“.

Градоначелник Требиња Лука Петровић поздравио је малишане на тргу и захвалио им се што учествују у обиљежавању Дана планете земље и чувају природу.

Александар Вукановић, предсједник Центра за одрживи развој и екологију „ЦОРИЕ“ каже да су жељели подстаћи дјецу да буду свјесни важности очувања здраве животне околине.

„Посебно нам је драго да у овој активности учествују наши најмлађи суграђани, јер је заиста јако битно да они од најранијег узраста, кроз еколошко васпитање  и образовање, на вријеме постану еколошки освијешћени“, рекао је Вукановић.

Организатори најављују велику акцију чишћења града, која је заказана на Међународни дан планете Земље, у недјељу, 22. априла, са почетком у 9 часова.

Д.М.