Највећи ћутолози у Скупштини Српске

skupstina rs

БАЊА ЛУКА l Шесторица посланика у Народној скупштини Републике Српске током прошле године нису проговорили ни ријеч!?

На 17 сједница Скупштине одржаних током 2015. нису имали ниједну дискусију.

Фактор је анализирао који су то посланици“ ћутолози“: из СНСД Милорад Јагодић и Илија Таминџија, Милан Дакић из ДНС, потом посланик СРС и члан Клуба посланика Социјалистичке партије Драган Ристић, млада ХСП-овка (клуб Домовина) Ивана Ловрић и посланик СРС Републике Српске, која ђелује у клубу са СДС, Синиша Илић.

При том су Дакић, Ристић, Ловрићка и Илић професионални посланици, који мјесечно из буџета добијају по 2.550 марака. А када се на то дода минули рад и остале принадлежности, сваки од њих прими око три хиљаде марака.

Јагодић и Таминџија нису професионални посланици, али из Скупштине примају паушал од 1.750 марака. При том имају завидне плате у матичним предузећима. Јагодић је директор шумског газдинства Сјемећ из Рогатице, док је Таминџија један од извршних директора у ХЕ на Требишњици.

Од посла у Скупштини се нису претјерано уморили ни СНСД-ови посланици: Ненад Кузмић, Горан Јеринић, Чедо Вуковић и Игор Жунић, који су имали само по једну дискусију за 365 дана.

Као ни посланик СРС Неда Петрић, која је недавно приступила ДНС-у, те посланик СДС Драгомир Васић који би се могао правдати тиме што му је пред Судом БиХ почело суђење, па све више времена проводи у Сарајеву.

Фактор магазин