Narodna biblioteka dobiće izložbeni prostor na otvorenom: Danas počelo oslikavanje murala

TREBINJE l Dvorište Narodne biblioteke u Trebinju uskoro će dobiti novi izgled. U planu je da neiskorišćeni prostor bude pretvoren u svojevrsnu galeriju, gdje će se tokom ljetnih mjeseci organizovati promocije i izložbe, čime će naš grad dobiti još jedan izložbeni prostor na otvorenom.

Studenti Akademije likovne umjetnosti danas su počeli sa oslikavanjem murala u dvorišttu ove ustanove, a nakon ovog posla pristupiće se popoločavanju i uređenju dvorišta.

Milosava Supić Vuković

Prema riječima direktorice Narodne biblioteke Milosave Supić Vuković, cilj je da to bude izložbeni prostor za razne manifestacije, posebno u vrijeme održavanja Trebinjskog kulturnog ljeta.

Student Akademije Branislav Stanišić kaže da u je zadovoljstvo što danas oslikava mural u dvorištu Narodne biblioteke u Trebinju. Ističe da mu je u ovom poslu najbititnija saradnja sa kolegama, kako bi prostor dvorišta biblioteke uljepšali zidnim slikarstvom na najbolji način.

Milosava Supić Vuković  je podsjetila da je  Narodna biblioteta u posljednje vrijeme pokrenula više projekata –  u toku je škola fima, škola foto-šopa i škola informatike.

M.I.