Народно саборовање Зовом Долу

НЕВЕСИЊЕ │ Светом литургијом, славским обредом и народним саборовањем данас је у присуству великог броја вјерника обиљежена крсна слава храма Свих светих на Зовом Долу. Богослужење је обавио јереј Драго Зубац, а након тога је уз пригодне здравице преломљен славских колач.

Честитајући славу храма Зубац је  рекао да је ово празник угодника Божијих који су својим животом  свједочили Христа и својим дјелима задобили Царство небеско.

– Нека нам Сви свети буду путоводитељи на које ћемо се ослонити кроз молитве и угледати на њихов живот мира и благослова – поручио је Зубац.

Саборовање је настављено уз пјесму и пријатељске разговоре мјештана и завичајаца расутих по читавом свијету. Славским свечаностима присуствовали су народни посланик Илија Таминџија, представници јавних предузећа и установа, бивши официри Војске РС и бројни гости. Домаћини су приредили и братску трпезу љубави.

Најдужи пут до завичаја познатог по чоству и јунаштву превалио је Милорад Ивезић. Упутио се из далеког Сиднеја у Зови До да осјети топлину завичаја и обиђе родбину и пријатеље. У Аустралију је трагајући за бољим животом отишао тачно прије пола вијека, али завичај и коријене није заборавио. Радује га што се у Зовом Долу посљедњих година поправљају услови за живот, а драго му је и што људи нису заборавили традицију и обичаје.

Храм Свих светих у Зовом Долу настао је као израз љубави и труда мјештана, донатора, приложника и свих добронамјерних људи. Ово прелијепо здање освјештано је прошле године. Изградњом храма Зови До је добио мјесто за вјерско окупљање и народно саборовање.

Радио Невесиње