Aktuelno

NASLJEĐE: Ne pominjite djecu poginulih boraca i otadžbinski rat u predizbornim kampanjama

TREBINJE │ Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ danas je izdalo saopštenje za javnost u kome se obraćaju svim političkim partijama da u toku nastupajuće predizborne kampanje za parlamentarne izbore 2018. godine ne pominju porodice i djecu poginulih, kao ni Odbrambeno-otadžbinski rat u bilo kom kontekstu.

„Pozivamo sve političke subjekte u Srpskoj da u svojim kampanjama, nastupima i djelovanju, kako u toku predizborne kampanje, tako i uopšte, ne spominju porodice i djecu poginulih boraca, boračke kategorije niti koriste bilo šta vezano za Odbrambeno-otadžbinski rat“, poručuju iz „Nasljeđa“.

Oni u današnjem saopštenju apeluju na sve stranke, bez razlike, da sve vezano za Odbrambeno-otadžbinski rat, spomen obilježja i važne datume ni u kom slučaju, niti na bilo koji način ne koriste za svoje djelovanje.

„U svom djelovanju ubuduće, svojim djelima, a ne pričom pokažite brigu za boračke kategorije i to je jedini način. Pozivamo vas da ne dijelite narod, jer za ovu državu je prosuto mnogo krvi i dato mnogo života da bi je imali. Mi moramo biti složni bez obzira na politička opredjeljenja jer RS i jedinstvo njenog naroda je važnije od bilo koje političke ideologije, a na kraju, dugujete to onima koji su dali živote za nju“, navodi se u saopštenju Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“.

Radio Trebinje