Наставља се I кошаркашка лига РС за мушкарце: Леотар дочекује Соколац

ТРЕБИЊЕ │ Требињске кошаркаше овог викенда очекује сусрет са екипом Сокоца у оквиру 7. кола Прве кошаркашке лиге Републике Српске. Гости са Романије имају идентичан скор од пет побједа и једног пораза, као Борац и Радник, што их сврстава у сам врх табеле и даје улогу благог фаворита у овом мечу.

„Тачно је да Соколац у Требиње долази са импресивним скором 5-1, али с обзиром на противнике које су имали у првих шест кола, не бих се сложио да су фаворити у овом мечу“ рекао је Дражен Шегрт, шеф струке KK „Леотар“ и додао „ Два најбоља меча смо одиграли управо против екипа које су у врху табеле, Борца и Радника, гдје смо били надомак побједе, али због недостатка среће, кратке клупе и недовољног искуства остали смо без бодова. Мислим да полако улазимо у прави ритам. У прошлом колу остварили смо и прву гостујућу побједу, тако да вјерујем да можемо савладати Соколац на свом паркету“, истиче Шегрт.

Kошаркашки клуб Леотар посебну пажњу посвећује млађим категоријама које се ове сезоне неприкосновене у не само у Херцеговини у оквиру лигашких такмичења, него на и на турнитима у окружењу.

„Kлинци су фантастично одиграли први дио њихове лиге и сви у клубу смо поносни на њихове резултате. Недавно су играли у Тивту гдје су такође показали квалитет и увјерљиво савладали своје противнике. Из њих је и турнир у Ријеци гдје су првенствено због далеког пут оставрили нешто лошији резултат, али су приказали допадљиву игру и сигурно стекли неопходно искуство. У недјељу смо домаћини четвртог по реду квалификационог турнира Баскет4кидс који се у организацији Спорт Kлуб телевизије одржава у дворани Града Сунца. С обзиром да се KK Леотар са свим млађим селекцијама налази на првом мјесту, а ова генерација показује у мечевима који су иза нас један велики напредак, жељу и упорност, уз малу задршку  јер су нам 3 екипе непознаница (Чапљина, Спорт Талент и Локомотива) сматрамо да са овим момцима у недељу можемо бар до финала овог турнира“ истакао је Шегрт.

КК Леотар