НАСТАВЉЕНА ИЗГРАДЊА ЦЈЕВОВОДА: Боље водоснабдијевање Засада, Мостаћа и Дражин Дола

ТРЕБИЊЕ │ Након што је добијена сагласност ресорног министарства на елаборат о саобрћајници пута – ових дана су настављени радови на изградњи новог цјевовода за Драженску гору, којим ће бити обезбијеђено стабилно водоснабдијевање у насељима Дражин До, Мостаћи и Засад.

Изградњу финансира Град Требиње, извођач радова је „Конструктор инжињеринг“ из Билеће, а вриједност уговора је 344.000 КМ без ПДВ-а.

Спасоје Радовић, директор „Водовода“ Требиње, каже да је пауза у раду дошла због админстративне процедуре који су успорили послове, али је сада отклоњена свака неизвјесност око почетка радова.

Радови би требали бити готови прије рока, за 45 дана водовод ће бити пуштен у функцију и послије тога више неће бити проблема у водоснабдијевању у насељима Дражин До, Мостаћи и Засад.

„Сва јавна предузећа, једноставно, морају да испоштују законску процедуру. На то нисмо могли утицати. Очекујемо да ће извођачи радова прионути на посао и квалитетно све завршити. Изградњом новог цјевовода који ће се наставити на постојећи централни – који је водио од Крша до Средњошколског центра – становници поменутих насеља неће више имати проблема у водоснабдијевању, чак ни током љетних мјесеци и слабог пристиска, а нови цјевовод ће бити од великог значаја и за Град сунца који је велики потрошач воде”, каже Радовић.

У требињском „Водоводу“ очекују и значајне грађевинске захвате на резервоару Врело око.

„Предузеће Хидроелектране на Требишњици расписало је тендер за изградњу новог резервоара питке воде Врело око у Требињу, за шта је издвојено 2.750.000 КМ, без ПДВ. Реализација овог пројекта ће значити много за цијели град јер ће знатно бити побољшано водоснабдијевање. Нови резервоар ће имати капацитет два пута по 2.500 метара кубних, модерни хлоринатор и нове пумпе, док ће се аутоматски управљати системом. Радови почињу већ наредне седмице“, каже Радовић.

Р.М.