Настављени радови на изградњи источне обилазнице

ТРЕБИЊЕ l Градоначелник Требиња Лука Петровић и директор предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић озваничили су данас почетак радова на изградњи источне обилазнице.

Петровић је истакао да је Градска управа послије четири и по године од обуставе радова ријешила имовинско – правне односе чиме су се и стекли услови да се ријеши једна од најнеуређенијих приградских улица.

„Напокон ће бити ријешена ова улица и најгори прилаз у требињском насељу Гучина. Дошли смо до самог уласка у тунел чиме ћемо прикопчати насеља Мокри долови и Горње Полице. Овим  пројектом предвиђено је да буде урађена и расвјета, зелене површине и коловозни труп саобраћајнице“, рекао је Петровић.

Он је истакао да Град Требиње има добру комуникацију са Путевима Републике Српске и да је директор Ненад Нешић подржао многе пројекте у Требињу.

„Један од пројеката који је стављен у план инвестиција за 2018/2019. годину јесте и изградња западне обилазнице за што је за ову годину планирано 700.000 КМ, а остатак средстава за сљедећу“, рекао је Петровић и напоменуо да је завршена пројектна документација и да слиједи израда елбората.

„У наредна два мјесеца ћемо расписати тендер за извођење радова на западној обилазници која у првој фази креће од Љубовога покрај манастира Дужи до Града сунца, док ће друга фаза обухватити спајање са путем Требиње – Мостар. У доброј комуникцији Владе РС и локалне заједнице као и Путева Републике Српске можемо много да постигнемо за добробит грађана, што смо и доказали“, закључио је градоначелник Требиња.

Директор предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић је подсјетио да су радови на овој обилазници почели 2012. године и да су прекинути 2014. године због неријешених имовинско-правних односа.

„У оквиру обилазнице изградићемо и један кружни ток и на тај начин саобраћај учинити безбједнијим“, рекао је Нешић.

Он је најавио да Путеви имају у плану и друге пројекте на подручју Херцеговине, како би се побољшала путна комуникација, како према Стоцу и Мостару, тако и према источном Сарајеву и Србији.

Нешић је додао да је расписан тендер за израду пројеката за рехабилитацију регионалних и магистралних путева у Републици Српској и да је један од тих путева и Требиње-Љубиње-Столац који би требао почети, како каже у најскорије вријеме.

Вриједност радова на изградњи источне обилазнице је 900.000 КМ.

Извођач радова, дужине око 500 метара, су Херцеговина путеви, а инвеститор предузеће Путеви Републике Српске.

Рок за завршетак радова је 90 дана.

Д.М.