НДП: Могућ трећи политички блок

ndp

ТРЕБИЊЕ l Због односа у Савезу за промјене у Требињу очекивати је да на локалним изборима Савез има два кандидата за градоначелника Требиња, једног ће дати ПДП и СДС, а другог НДП, рекао је на данашњој конференцији за новинаре потпредсједник градског одбора НДП-а Драган Укропина.

Он је навео да је један од могућих кандидата Слободан Шараба, иако ће се бирати између најмање три кандидата, а да ће све бити познато до марта наредне године.

„НДП је спреман да разговара са свим протребињским партијама, јер се мора створити минимум политичког конзенсуса свих странака за добробит града“, рекао је Укропина.

НДП је најавио да ће уложити више амандамана на буџет за 2016. годину, чији је приједлог на дневном реду Скупштине града у уторак, 15. децембра.

Слободан Шараба, предсједник градског одбора НДП-а је навео да ће ова странка од наредне године износити озбиљне приједлоге шта треба урадити у Требињу.

„На политичкој сцени у Требињу се ништа не дешава. Оба политичка блока, и власт и опозиција су задовољна својом позицијом. Власт мијењају они који су незадовољни, а ми смо незадовољни и зато ћемо у наредној години, бар покушати да заталасамо и нарушимо политичку сцену . Сматрамо да је, чак, и трећи политички блок у Требињу, који зависи од много фактора, реална прича“ навео је Шараба.

Славко Вучуревић: Неће Слободан Шараба одлучивати о кандидату Савеза за промјене

vucurevicГрадоначелник Требиња Славко Вучуревић реагујући на изјаву Слободана Шарабе рекао је да га први човјек требињског НДП-а као кандидата за градоначелника није подржао ни за прошле локалне изборе, па како истакао, не тражи од њега да то уради ни на наредним изборима, ако буде кандидат Савеза за промјене за градоначелника Требиња.

„То што Шараба мене помиње јесте да би себи дао на значају, јер нико други не би забиљежио неку његову небитну причу. О кандидату Савеза за промјене Слободан Шараба неће одлучивати“, категоричан је Вучуревић.

Д.Ч.