Не да се ЛЕО

Иза кошаркашког клуба „Леотар“ је тежак период. Након што су остали без спонзора и цијеле екипе из прошле сезоне, преостали „Мохиканци“ нашли су се скоро пред зидом.

Једна опција је била најлакша – одустати од свега, не такмичити се у Првој лиги РС, окренути се омладинским категоријама и чекати боље дане.

„Мохиканци“ су одлучили да иду тежим путем. Путем који прате бројне препреке, изазови праћени проблемима и неизвјесношћу, обиљежени финансијском несигурношћу али са циљем. Сачувати кошарку. Или можда тачније, сачувати образ кошарци.

„Сениоре“, а то су у почетку били јуниори и кадети, преузео је Дражен Шегрт. Екипа се у ходу формирала, окупљала, уобличавала, стасавала и добила контуре од којих се очекује лијепа прича.

„Уз помоћ искрених пријатеља…и наравно незаобилазног Града Требиња, без чије помоћи би сениорска кошарка у Требињу остала у сфери прошлости и лијепих сјећања – стали смо на ноге. Имамо екипу која је кадра да се, ако могу тако да се изразим, ухвати у клинч са свима. Да се бори, да побјеђује…И кад губи, да то учини улажући посљедњи атом снаге. Јесмо млада екипа, јесмо тек укомпоновани и ‘посложени’, али вјерујте да ћемо ‘гинути’ на терену. Надамо се и подршци публике. Вјерујем да е препознати нашу жељу и подржати нас“, каже нам тренер екипе Дражен Шегрт.

Координатор омладинских селекција „Леотара“ Душко Марковић враћа филм на догађаје од прије пар мјесеци.

„Када смо сазнали да смо остали без дугогодишњег спонзора, компаније ‘Свислајон’, којима се најискреније захваљујемо на несебичној помоћи нашем клубу, схватили смо да је једна страница спортске историје затворена. Морали смо отворити нови дио наше приче. Нисмо током цијелог љета прекидали са радом са свим категоријама. И склапали смо наш мозаик. Ускоро ћемо добити нову управу у којој ће мјеста наћи наши искрени пријатељи. Људи који воле Леотар, који воле кошарку и који ће нам, надамо се, помоћи да опстанемо. Ми ћемо на терену све вишеструко вратити“, каже Марковић.

На причу се надовезује и секретар клуба Драган Ракић.

„Наш највећи капитал су наша дјеца. Годинама смо стварали одличне играче. Марић је у шпанској Андори, Аџић је репрезентативац БиХ а игра у Партизану, Глоговац је у Игокеи, Божо Ђурасовић у Динамику…Наши бивши играчи у својим новим клубовима играју запажене улоге…А иза нас је наша ‘мала армија’ која од школе кошарке до кадетског, односно јуниорског погона окупља скоро 200 малишана. Пред нама је период неизвјесности, али и вријеме великог и упорног рада. Уколико будемо добро радили, биће мања неизвјесности и обрунто“, каже Ракић.

„На позицији плејмејкера играће Марко Раичевић, играч из Црне Горе, и млади Никола Краљевић. Бекови су, капитен и повратник у Леотар Дејан Шакотић, а ту је и осамнаестогодишњи Александар Тунгуз. На позицији тројке, или крила, играће такође млади играчи – Никола Милешић и Раде Зеленовић. На ‘четворци’ и ‘петици’ су Лука Радмиловић, Миле Милановић, Немања Милидраговић, Милан Мијановић а надам се да ће се од неугодне повреде ускоро опоравити искусни Славиша Вуковић, који ће нам бити од велике користи. Више мање непознат, млад састав, али момци орни да се боре за највиши пласман“, каже нам Дражен Шегрт тренер „Леотара“.

Дани изазова су пред овом младом екипом. Све ће бити другачије када судија „подбаци“ лопту у суботу против екипе „Братунца“.

„Не бој се падова и пораза. Све је то пут до успјеха“, рекао је једном приликом ваљда и најбољи кошаркаш тренутно на свијету Леброн Џејмс. Порази и падови су прошлост. Пут до успјеха треба пронаћи. „Леотар“ је на добром путу. Ваља га подржати.

Ратомир Мијановић (Фото: Јован Видаковић)