Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik

petarde-akcija-mup-rs
TREBINJE l Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje, povodom predstojećih praznika, provode preventivine aktivnosti s cilјem ukazivanja na neželјene poslјedice koje mogu nastati upotrebom pirotehničkih sredstava, istakla je Rajna Parežanin, portparol CJB Trebinje.
„U prethodnih 20 dana, policijski službenici su, u svim osnovim školama na području Centra održali edukativna predavanja pod nazivom „Petarde nisu igračke“. Pored edukativnih predavanja u školama, policijski službenici su, na ulicama građanima dijelili letak pod nazivom „Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik“, navela je Parežanin.
Ona je dodala da je upotreba pirotehnike regulisana je Zakonom i da su pirotehnička sredstva razvrstana u četiri klase.
„Petarde spadaju u drugu klasu i ne mogu ih kupovati lica mlađa od 18 godina.
Zakonom je zabranjeno koristi pirotehniku na mjestima gdje se nalazi veći broj lica ili u zatvorenim prostorijama. Apelujemo na građane da ukoliko primijete da se pirotehnika koristi na nedozvolјen način da pozovu policiju na 122. Ne dozvolimo da nemar ili nepažnja dovedu do neželјenih poslјedica. Ne dozvolimo da se slavlјe pretvori u tragediju“, zaključila je portparol CJB Trebinje.
RT