Neka Dodik proda Bobar banku za 1€

314628_1
BANJALUKA | PDP smatra da će „pad Bobar banke prouzrokovati ogromnu štetu Republici Srpskoj, Trebinju i drugim lokalnim zajednicama, kao i brojnim građanima“, te da bi vlast u Srpskoj trebalo da preduzme mere na njenom spašavanju.
PDP poziva predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vladu Srpske da „pronađu domaćeg ili inostranog investitora kojem bi Bobar banku prodali za jedan evro, uz uslov da se banka oporavi i nastavi da radi da bi bile sprečene nesagledive posledice njene propasti“.
„Dodatna opasnost neodgovornog ponašanja vlasti u Republici Srpskoj je što će nakon ove afere pod posebnu pažnju doći uloga i smisao postojanja Agencije za bankarstvo Republike Srpske, koja je dopustila da se Bobar banka potpuno uništi, da se iz nje izvuče novac i dovede u stanje u kojem je danas“, navodi se u saopštenju PDP-a.
U saopštenju se dodaje da će „Agencija za osiguranje depozita BiH morati da fizičkim i pravnim licima isplatiti oko 100 miliona KM kao pokriće za izgubljene depozite i ne može se očekivati da nakon tako dramatičnih posledica niko ne bude odgovoran“.
BNTV