Невесињци најбољи спортски риболовци

sportski ribolov 9

НЕВЕСИЊЕ  | На водама језера Алаговац јуче је у оквиру Невесињске олимпијаде одржан Међународни куп у лову рибе удицом на пловак. Такмичење спортских риболоваца  привукло је десет екипа из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

Предсједник спортско- риболовног друштва „Заломка“ из Невесиња Градимир Спремо саставио је екипу за побједу. Друго мјесто екипно је припало УСР “Апатин”, док су трећи били чланови СРД ”Вогошћа”.

Појединачно такмичење одвијало се у три сектора. Прво мјесто у Сектору „А” освојио је  Марко Драча из Апатина, друго Горан Симеуновић из Невесиња, а треће Душан Ћуктераш из Билеће. У  секору „Б”први је Жељко Жерајић из Невесиња, други Марко Милошевић из Билеће, док је треће мјесто припало Милану Ћопићу из Апатина. Највише успјеха у сектору„Ц” имао је Милан Јагар из Вогошће, други је Милош Ковачевић из Невесиња,а трећи Марко Батинић из Билеће. Првак стазе и риболовац који је ухватио највише рибе је Милан Јагар члан СРД ”Вогошћа”.

За све учеснике и госте риболовци су припреми богату трпезу домаћих специјалитета. И чланови Ловачког удружења”Срндаћ” за  госте Невесињске олимпијаде поставили су велику трпезу код Градске пијаце и послужили их ловачким специјалитетима.

Технички огранизатор Међународног купа у спортском  риболову који се организује у оквиру Невесињске олимпијаде је Спортско-риболовно друштво „Заломка”.

Радио Невесиње