Невесиње : Гасе им пошту

Мјештани Зовог Дола данас протестују јер је јуче затворена пошта у овом селу код Невесиња.

349939_1
НЕВЕСИЊЕ | „У знак протеста што је Урава Предузећа за поштански саобраћај РС донијела одлуку да се затвори помоћна пошта 88286 Зови До мјештани ове невесињске мјесне заједнице данас су накратко блокирали саобраћај на путу Невесиње – Билећа који води преко Зовог Дола и Бежђеђа“, јавља Радио Невесиње.
Мјештани сматрају да ће затварање створити потешкоће за око 500 становника Лукавца, Биограда, Дрежња и Зовог Дола.
Сам Зови До има око 200 становника и сједиште је мјесне заједнице. Мјештани су блокирали цесту, а најављује се и затварање основне школе коју похађа 30-ак ђака. Од “славних“ људи ову школу је похађао и народни посланик Илија Таминџија.
Зови До је пред изборе представљан као велико гтрадилиште због припремних радова за ХЕ Дабар. Пробијен је пут за Билећу, али радови мјесецима стоје, а асфлат постављн прије годину дана је већ оштећен.
Како сазнајемо из Зовог Дола, иронија је баш у томе да цесту блокирају управо они који су Таминџији и СНСД-у прикупљали гласове.
Занимљиво је да су из овог села стигли први резултати у изборној ноћи у октобру прошле године, а јављено је тада да у „Зовом Долу Додик има предност у односу на Тадића“.
Фронтал.рс