Невесињка Јелена Шешлија: Мајстор јапанске методе исцртавања обрва

Јапанска метода исцртавања обрва постала је веома популарна. Све више жена се одлучује за ову методу јер је то врста перманентног шминкања. Резултат исцртавања је толико природан да је разлика између природне и исцртане длаке готово непримјетна. Природне длаке се не чупају већ се између њих доцртавају длачице бојом која се не разликује од постојећих. Боја се у кожу уноси специјалном оштрицом у виду длачица, тако да на тај начин обрва добија природан изглед јер се не попуњава цијела форма обрве. Ову методу је добро изучила Јелена Шешлија која све више ради са дамама које желе да у сваком тренутку имају одлично сређене и уредне обрве. Иако живи и ради у Невесињу, Јелена се брине и о обрвама многих Требињки.

– Коме препоручујете методу јапанског исцртавања обрва?

Ова метода је идеална за особе које су погрешним чупањем упропастили изглед обрва, за особе које желе прогустити обрве као и за особе које су због болести или неког другог разлога у потпуности изгубиле обрве.

– Да ли је поступак болан и колико траје, то је ипак вид тетоваже, ако сам у праву?

Поступак је болан свега двије до три минуте на самом почетку исцртавања, док плитко зарезујемо кожу. Након тога стављамо анестетик и боли више нема. Јапанско исцртавање обрва са свим припремама траје око сат времена.

– Шта је то на шта се највише пажња обраћа?

Приликом поступка исцртавања највише пажње треба обратити на хигијену и услове у којима радимо. Као и на то да обрве буду симетричне и правилно нацртане. Такође, треба изабрати одговарајућу боју пигмента која мора одговарати природној боји постојећих обрва.

– Које су све опасности ако овај третман изводе особе које нису стручне и немају искуства?

У нашем региону јавља се проблем који срозавањем цијена козметичких услуга уништава сваку дјелатност, од фризерских и козметичких па до јапанског исцртавања обрва. Људи све мање цијене свој рад. У цијене услуга заборављају да урачунају вријеме које у том тренутку не проводе са својом породицом, подстицај за рад и напредовање у послу, додатно усавршавање…

Снижење цијена услуга је само добар пут да убрзате пропаст једног дивног посла. То је пут ка коме вас сутра чека све гори и гори квалитет, рад без осмијеха. Ако поштујете себе и други ће вас поштовати. Моје мишљење је да оно што стварају људске руке треба с временом бити све скупље и скупље јер руке са искуством постају вјештије. Са конкуренцијом треба да се такмичимо у подизању квалитета а не у спуштању цијена. По мени, увијек је боље отићи тамо гдје је квалитетније него јефтиније. Дешавало ми се да жена уради обрве код неког другог јер јој је цијена била приступачнија, а онда незадовољна, са различитим обрвама, дође код мене на поправку.

На крају плати два пута и изађе је много скупље. Зато морате обратити пажњу у чије руке се препуштате и са којим материјалом вам исцртавају обрве. Јер послије неког времена, ако су кориштене јефтине боје, обрве могу да вам помодре или позелене. За себе могу рећи, да радим са изузетно квалитетним материјалом а на веома квалитетној академији сам и учила методу јапанског исцртавања обрва, код господина Бранка Бабића.

– Како одржавати обрве урађене на овај начин?

Сваком клијенту, након исцртавања обрва објаснимо поступак одржавања обрва. Први дан обрве се, на сваких сат времена, испирају топлом водом дјечијим сапуном и његују одговарајућом кремом за одређени тип коже. Прије спавања на обрве се ставља прозирна фолија како би се обрве заштитиле у току ноћи. Наредних десетак дана обрве се само мажу препорученом кремом. Тих дана не смијете да се пуно знојите, да идете у соларијум, нити да се купате у ријекама и базенима да не бисте добили неку инфекцију. Послије тог периода, треба избјегавати наношење пудера преко обрва као и пилинге и неке јаче креме.

– Када је право вријеме за корекцију?

Прва корекција се ради након мјесец дана и она је бесплатна. Она се ради из разлога што одређени број длачица исчезне и ми их онда на корекцији поново исцртамо. Након годину дана потребно је урадити освјежење боје које је отприлике ¼ цијене третмана јапанског исцртавања обрва. Ако редовно освјежавате боју, не морате никада више плаћати пуну цијену. У случају да не желите више да их исцртавате, боја ће вам нестати након двије до три године.

– Шта би у будућности могло бити интересантно када су у питању обрве? Какве трендове назирете као неко ко је већ дуго година у овом послу?

Оно што би требали знати је то да ми који смо прошли обуку код Бранка Бабића се не водимо трендовима. Имамо идеалне пропорције обрва које одређујемо уз помоћ специјалног шестара. И сигурна сам да боље од тога не постоји, нити ће се појавити . Наиђе период када се носе танке обрве, затим дебље. Али ми покушавамо да нађемо неку златну средину. Мислим да није битно да ли су обрве тање или дебље него како оне изгледају на вашем лицу. Битно је да су правилног облика и да вас красе а не да пратите трендове. Једино лијепе обрве су увијек у тренду.

Сунчица Пешић