Невесињска олимпијада од 6. до 14. августа

pres - trke konja

НЕВЕСИЊЕ I Овогодишња 141. Невесињска олимпијада одржаће се од 6. до 14. августа, одлучено је данас на састанку Организационог одбора. Спортисти из земље и региона имаће прилику да се такмиче у близу 50 дисциплина, а они најбољи освојиће медаље и вриједне новчане награде.

Став организатора је да наградни фонд остане на прошлогодишњем нивоу, што значи да најуспјешније олимпијце очекује око  35.000 КМ. Приближно половина ове суме  резервисана за побједнике галоперских трка које су више од једног вијека препознатљиво обиљежје Невесињске олимпијаде.

Љубитељи борилачких спортова ове године имају разлога за задовољство, пошто је у олимпијски програм уврштен и меч за титулу првака Балкана у кик боксу.Трофејни Невесињац Дејан Драговић имаће прилику да пред домаћом публиком Ноћ шампиона учини незаборавном. Планирано је да се овај меч одржи у недјељу, 7. августа. Дан раније, биће подијељене прве олимпијске медаље побједницима  турнира у баскету.  Уколико буде завршено уређење стазе на Градском стадиону, Атлетски митинг „Алекса Ковачевић“ одржаће се 7. августа.

На овогодишњем програму Олимпијаде су и Лига мјесних заједница,Омладински фудбалски турнир, тенис, стрељаштво, рукомет, одбојка и спортски риболов.

Манифестацију прати низ културних и туристичких садржаја као што су Сајам прехрамбених производа и ручних радиности, Фестивал младих гуслара и Олимпијски квиз што ову августовску светковину чини препознатљивом у региону.

Централни догађај са традиционалним и витешким дисциплинама биће одржан на Братачком лугу, у недјељу, 14. августа.

Радио Требиње