Ниче ВАРОШ ЧАРШИЈА са колосеумом, вјештачким језером, луксузним резиденцијама (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ │ Изградња друге фазе Града сунца – Варош чаршије почела је у септембру.

Већ по завршетку премијерне сезоне Аква парка, инвестиционо и технички амбициозан пројекат власника компаније „Свислајон“ Родољуба Драшковића опет је ангажовао сву домаћу грађевинску оперативу, са једним задатком – да на 500.000 квадратних метара пустог камењара до јуна наредне године никне луксузна туристичка варош.

„У склопу комплекса већ у овој сезони гради се – колосеум, вјештачко језеру, стамбено-туристички садржаји, тржница, резиденцијални апартмани и виле. У првој фази биће изграђено 100 апартмана и шест луксузних вила са окућницом од хиљаду метара квадратних. Инвеститор Родољуб Драшковић идејни је творац свих објеката и комплекса“, каже за Радио Требиње Ана Буха, сарадник за информисање у Граду сунца.

Луксузно опремљене резиденције, са станом на два спрата, двориштем и кровном терасом, понуђене су на продају – по једнако луксузној цијени од 185.000 евра, у коју су урачунати административни и трошкови одржавања током цијеле године, али и са попустом – за авансно плаћање или уколико купац одлучи да резиденцију намијешта у личној режији.

Истовремено, нове инвестиције дограђују и Аква парк. Настављена је градња хотела „Панорама“, високе категорије, са 4 или 5 звјездица.

„Хотел има три спрата, панорамску кровну терасу са рестораном и 27 апартмана. Рађен је по мотивима сунца, воде и ваздуха, типичним за херцеговачки пејсаж. Временски услови иду на руку извођачима радова – па очекујемо да ће хотел бити завршен већ до краја ове године“, истиче Буха за Радио Требиње.

Она додаје да ће поред атракција дино парка и играоница на отвореном, садржај Аква парка за најмлађе од наредне сезоне бити богатији и за највећу затворену играоницу на овим просторима – за организовање рођенданских забава, представа за дјецу и других програма намијењених дјеци.

Са Варош чаршијом не завршавају амбиције инвеститора – у трећој фази Града сунца планирана је изградња спортских терена, спортске дворане и одмаралишта за спортисте.

Р.С.