Nije trenutak za pozivanje građana na ulicu

0_1
TREBINJE | Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Trebinje Slobodan Šaraba rekao je da je svjestan težine situacije u kojoj se grad nalazi nakon što su sredstva ostala zarobljena u Bobar banci, ali da nije trenutak da se građani pozivaju na ulicu.
Povodom izjave gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da je grad bankrotirao, da se ne mogu isplatiti sredstva i da će pozvati građane na ulicu, Šaraba je rekao da je izlazak na ulicu „zadnja stvar“ i da to nije prioritet u rješavanju problema.
„Mislim da treba da se zakaže vanredna sjednica Skupštine grada i da nas gradonačenik obavijesti da li se obratio nadležnim državnim istitucijama i kakav odgovor je dobio“, rekao je Šaraba.
On kaže da je na prethodnoj sjednici Skupštine grada usvojen zaključak kojim su data ovlaštenja gradonačelniku da može da preduzeme sve mjere iz svoje nadležnosti.
Šaraba smatra da bi Vučurević nakon toga trebalo da organizuje i sastanak sa predstavnicima svih političkih partija o daljim smjernicama i aktivnostima, ističući da „grad nije samo gradonačelnikov“.
„Moramo dogovoriti šta konkretno raditi ubuduće da grad nađe izlaz iz ove situacije, a svaki poziv građana na ulicu nije razuman“, rekao je Šaraba.
R.T.