НИЈЕ ЗАБОРАВЉЕН: Џаји купљено специјално возило

ТРЕБИЊЕ I Данијелу Пудару Џаји данас је уручен аутомобил „Фолксваген“ специјално израђен за транспорт особа са инвалидитетом.

Према ријечима Данијела Рашовића, испред Удружења грађана Напредна Херцеговина, аутомобил вриједан 11.000 КМ купљен је захваљујући солидарном новчаном учешћу овог удружења, Града Требиња, Хидроелектрана на Требишњици, Ауто куће „Шестовац“ из Билеће и Џајиних пријатеља.

Донација ће овом младићу олакшати одлазак на терапије у Дубровник, гдје се лијечи у посљедње вријеме.

Џајин пријатељ, Марко Ружић каже да су од првог дана уз њега, како би му помогли и олакшали даљи опоравак.

„Сваки дан неко од пријатеља дође у посјету Џаји. Нисмо поклекли ни једног тренутка и даље смо уз њега. Набавком возила сад можемо да идемо до кафића у којем је Данијел радио и да заједно пијемо кафу као раније“.

Данијел се захвалио свима који су учествовали у акцији.

„Значиће пуно. Пријатељи су до сад на све начине импровизовали начин превоза. Овако ћу лакше на терапије рехабилитације у Дубровник, у болницу, уопште да се крећем по граду и да поново имам друштвени живот. Пријатељи су увијек уз мене и хвала им на томе“.

Данијел каже да је његове родитеље сваки одлазак на терапију рехабилитације у Дубровник санитетским возилом коштао око 250 КМ.

Зато Џаја истиче да ће свој аутомобил увијек уступати и другим особама са сличним потребама.

„Сви који буду имали потребу за оваквим возилом, а немају начина да га приуште, нека ми се слободно јаве. Биће им уступљен“, каже Пудар.

Подсјећамо, Данијел Пудар тешко је повриједио кичму након скока у море, у љето 2014. године.

Од тада се лијечи у различитим здравственим установама у РС и региону.

Д.М.