Николић у петак расписује изборе?!

nikolic

БЕОГРАД │ Одмах послије избора новог министра одбране Зорана Ђорђевића, премијер Александар Вучић ће у четвртак предсједнику послати приједлог за распуштање парламента.

Већ у петак ће Томислав Николић расписати ванредне парламентарне изборе за 24. април.

Жесток међупартијски рат

То је, према сазнањима „Новости“ у државном врху, ред вожње ове, политички вреле седмице, која ће имати за епилог – жесток међупартијски рат за гласове, који ће потресати земљу у наредна два мјесеца.

Посљедњи, дакле, посао посланика пред распуштање парламента биће избор Гашићевог насљедника, који ће практично водити ресор у пуном капацитету свега неколико дана, па ће затим заједно са премијером и осталим министрима радити у техничком мандату до избора нове владе.

Чим Зоран Ђорђевић положи заклетву, биће „свиран крај“ овом сазиву парламента.

Тимови за изборе

Одмах по заказивању парламентарних, предсједница Скупштине Маја Гојковић расписаће опште локалне изборе, а први човјек војвођанске скупштине Иштван Пастор покрајинске, такође за 24. април.

Док се чека и званичан гонг, многе странке су већ формирале тимове за изборе.

Напредњаци су потврдили сарадњу са СДПС, НС, ПУПС, Покретом социјалиста, а очекује се да у коалицији буде и СНП.

Са социјалистима ће сигурно ићи ЈС и „Зелени Србије“, још није одлучено хоће ли у коалицији бити и Активна Србија Душана Јањића и Социјалдемократски савез Небојше Лековића.

Потпредсједница Владе и СНС Зорана Михајловић рекла је јуче да ће се грађани на изборима опређељивати на основу резултата.
Независне