Николићу на црту излазе Шешељ, Љајић и Дачић

3818010_1

БЕОГРАД │Кандидатуру за предсједничке изборе 2017. године до сада су најавили лидер СРС Војислав шешељ, актуелни предсједник Томислав Николић, Расим Љајић и Ивица Дачић.

Предсједник Србије Томислав Николић је крајем априла изјавио да ће се кандидовати на предсједничким изборима сљедеће године, јер ће, како је рекао, и даље бити потребан премијеру Александру Вучићу.

„Мислим да Вучићу треба Николић“, нагласио је тада предсједник и изразио увјерење да ће Вучић за три или четири године моћи да влада и без његове подршке.

Предсједник СДПС-а Расим Љајић изјавио је недавно да вјерује да ће освојити већи број гласова на предсједничким изборима него што многи сматрају.

„Стојим са обе ноге на земљи, свестан сам и шанси и позиције, али сматрам да имам могућност да се кандидујем и верујем да ћу освојити већи број гласова него што многи сматрају“, рекао је Љајић за Б92.

Лидер СПС Ивица Дачић је, такође, раније најавио да ће се кандидовати на предсједничким изборима.

Уз потпуну сагласност свих присутних чланова Управе СРС, раније током јучерашњег дана доњета је одлука да кандидат СРС на предстојећим предсједничким изборима буде Војислав шешел, одлучено је на четвртој сједници Централне отаџбинске управе.

Б92