Николини Нинковић уручена награда за најбољи литерарни рад

ТРЕБИЊЕ I Генерални конзул Србије у Републици Српској Владимир Николић данас је у Гимназији „Јован Дучић“ уручио чек од 1.000 KМ матуранткињи Николини Нинковић, добитнику прве награде књижевног конкурса на тему „Мој пријатељ у Србији“.

Николина каже да је конкуренција била велика и да није очекивала награду.

„Много ми значи ова награда сад када сам при крај средњошколског образовања и то је печат на моје школовање. Рад је написан на тему о мојим пријатељима у Србији, а покушала сам да унесем што више емоција, опишем и представим своје идеале пријатељства. С обзиром да сам матуранткиња, имам пуно издатака и новац ће баш добро доћи“, рекла је Нинковић, која планира да упише астроинформатику, на Математичком факултету у Београду.

Николић каже да је ове године из 92 средње школе из Републике Српске пристигло стотињак састава, а да је Нинковићева била најбоља.

„То је био заиста најбољи рад. Ово је пети у низу конкурс и било је сјајних радова, али Николина је својим писањем и образовањем оправдано заслужила ову награду“, истакао је Николић.

Kонкурс је организован поводом Дана државности Србије, а заједнички су га приредили Републички педагошки завод Републике Српске и Генерални конзулат Србије у Бањалуци.

Д.М.