Њемачка канцеларка данас стиже у БиХ

350512_1
САРАЈЕВО │ Њемачка канцеларка Ангела Меркел боравиће данас у првој званичној посјети Босни и Херцеговини, гдје завршава тродневну балканску турнеју, након Тиране и Београда.
У Сарајеву Меркелова ће разговарати са званичницима БиХ.
Како је предвиђено протоколом, предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић ће, уз највише државне и војне почасти, дочекати Меркелову, након чега ће услиједити састанак делегација БиХ и Њемачке.
Предвиђен је и радни ручак канцеларке с члановима Предсједништва БиХ.
Током боравка у Сарајеву Меркелова би требало да посјети и изложбу у Галерији „11/07/1995“ и сусретне се са представницама Удружења „Мајке Сребренице“.
Звиздић је уочи посјете Меркелове оцијенио да прва званична посјета њемачке канцеларке БиХ представља вишезначну поруку држави да постоји снажно опредјељење Европске уније ка даљем проширењу и да то говори о озбиљној и сигурној европској будућности БиХ.
Како је поручио, сама изјава Меркелове да су примијетни позитивни помаци у земљама региона у смислу развоја ка евроинтеграцијама, посебно у БиХ, нешто је што радује и охрабрује и представља врло озбиљан подстицај у процесу реализације обећања датих приликом усвајања иницијативе о даљем путу БиХ ка Унији.
БНТВ