Њемачка: Нове мјере безбједности

765-430-dbf20dfda12f25cb466b023b1b00412e

БЕРЛИН │ Немачки министар унутрашњих послова Томас де Мазијер предложиће данас пакет мера с циљем повећања безбедности у земљи коју је недавно погодило више напада.

Медији у Немачкој наводе да ће те мере укључити и лакше депортовање осумњичених за тероризам, пренео је АП.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је прошлог месеца истакла да ће „уложити све људске напоре“ да би земља била безбедна.

Ројтерс наводи да нове мере укључују брже депортације, укидање поверљивости комуникације између лекара и пацијента у неким случајевима.

Министар такође планира да уведе „претњу по јавну безбедност“ као нови разлог за депоратцију мигранта.

Лекарима ће бити укинута обавеза поверљивости у специјалним случајевима како би могли да информишу власти у случају да неки од њихових пацијената представљају потенцијалну претњу за становништво, објавио је „Билд“.

Очекује се да ће Мезијер идуће недеље заједно са регионалним министрима унутрашњих послова из владајуће ЦДУ и ЦСУ потписати и декларацију о даљим безбедносним и антитерористичким мерам, које укључују забрану ношења бурке, двојног држављанства и појачано присуство полиције у возовима као и на железничким станицама и аеродромима, преноси АФП.

Мере безбедности у Немачкој су подигнуте на висок степен после низа напада протеклог месеца, за које је одговорност преузела такозвана Исламска држава.

Агенције