Ноле: Можда и најтежи пораз у мојој каријери

765-430-8523b5db880bed161e7c373171c79c1f

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић честитао је аргентинском тенисеру Хуану Мартину Дел Потру, од којег је изгубио на почетку олимпијског турнира, додавши истовремено да је за њега то можда и најтежи пораз у каријери.

„Све честитке Делпу. Сјајан момак, још бољи тенисер. Имао је много потешкоћа са повредама годинама, сигурно је недостајао тенису, јер виђели сте шта може да одигра, поготово са те форхенд стране. Играо је боље у пресудним моментима. Све што ми преостаје је да му скинем капу и честитам на изванредном наступу. Наравно да је ово јако тежак пораз, ако не и најтежи у мојој каријери“, рекао је Ђоковић послије меча.

Ђоковић се извинио свима који су вјеровали у њега што их је изневјерио.

„То је спорт, идемо даље. Нећу да звучим као да кукам. Цијели живот, све што сам постигао у каријери су ми подарили Бог и живот и ја сам изузетно захвалан на томе. То је нешто невјероватно што сам доживио до сада у каријери. Ове Игре су биле тако жељно ишчекиване, нисам могао да пружим свој максимум и прикажем свој тенис. Не тражим изговор, али ето. Тужно је на овај начин завршити“, заључио је Ђоковић, наводи се у саопштењу Олимпијског комитета Србије.

Ђоковић је изгубио од Дел Потра резултатом 7:6, 7:6.

Такмичење наставља у дублу.