Nole: Možda i najteži poraz u mojoj karijeri

765-430-8523b5db880bed161e7c373171c79c1f

Najbolji srpski teniser Novak Đoković čestitao je argentinskom teniseru Huanu Martinu Del Potru, od kojeg je izgubio na početku olimpijskog turnira, dodavši istovremeno da je za njega to možda i najteži poraz u karijeri.

„Sve čestitke Delpu. Sjajan momak, još bolji teniser. Imao je mnogo poteškoća sa povredama godinama, sigurno je nedostajao tenisu, jer viđeli ste šta može da odigra, pogotovo sa te forhend strane. Igrao je bolje u presudnim momentima. Sve što mi preostaje je da mu skinem kapu i čestitam na izvanrednom nastupu. Naravno da je ovo jako težak poraz, ako ne i najteži u mojoj karijeri“, rekao je Đoković poslije meča.

Đoković se izvinio svima koji su vjerovali u njega što ih je iznevjerio.

„To je sport, idemo dalje. Neću da zvučim kao da kukam. Cijeli život, sve što sam postigao u karijeri su mi podarili Bog i život i ja sam izuzetno zahvalan na tome. To je nešto nevjerovatno što sam doživio do sada u karijeri. Ove Igre su bile tako željno iščekivane, nisam mogao da pružim svoj maksimum i prikažem svoj tenis. Ne tražim izgovor, ali eto. Tužno je na ovaj način završiti“, zaljučio je Đoković, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Đoković je izgubio od Del Potra rezultatom 7:6, 7:6.

Takmičenje nastavlja u dublu.