Nova godina dočekana veselo širom Srbije

20150101093701_281722
BEOGRAD | Širom Srbije građani su, uprkos veoma hladnoj zimskoj noći, dočekali Novu 2015. godinu u veseloj prazničnoj atmosferi.
Iako je temperatura za novogodišnju noć bila desetak stepeni ispod nule, to nije spriječilo Beograđane i turiste koji su došli iz raznih krajeva zemlje i inostranstva da novu 2015. dočekaju na tri gradska trga u Beogradu.
Premijer Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišli su rano jutros Vatrogasnu brigadu Beograd, gdje su se, upućujući čestitke za Novu godinu, uvjerili da noć protiče mirno.
Stefanović je rekao da je novogodišnja noć protekla mirno i bez većih incidenata i intervencija, kako u Beogradu, tako i u čitavoj Srbiji.
U Beogradu je najviše posjetilaca bilo na koncertu ispred Narodne skupštine.
Uz odbrojavanje posljednjih sekundi stare godine nebo nad Beogradom obasjao je veličanstveni vatromet koji je propratilo više hiljada okupljenih na koncertu, ali i svi Beograđani koji su Novu godinu dočekali u restoranima, na ulici, u porodičnom okruženju, ali i oni koji su Novu godinu dočekali na radnim mjestima.
Većina građana sjevernog dijela Kosovske Mitrovice Novu godinu dočekala je u krugu porodice i prijatelja, a jedan dio najluđu noć je proveo u restoranima i hotelima u kojima je organizovan doček.
Veselo je bilo i u Novom Sadu, Kragujevcu, Jagodini, Subotici, na Zlatiboru…
Za raspoloženje Novosađana i njihovih gostiju koji su odlučili da „najluđu noć“ dočekaju na trgu postarali su se muzički bendovi „Garavi sokak“, „Lav hantersi“, „Frajle“ i „Crvena jabuka“, uz čiji koncert se ušlo u Novu 2015. Prema procjenama zvaničnika, u Novom Sadu Novu gopdinu je na ulicama i trgovima dočekalo oko 15.000 ljudi.
Više od 50 hiljada ljudi dočekalo je Novu godinu na Zlatiboru, na trgu gdje je nastupio Zdravko Čolić, kao i u prepunim brojnim zlatiborskim hotelima i klubovima.
Mraz i veoma hladno vrijeme, nisu spriječili ni oko dvije hiljada Jagodinaca i stanovnika drugih gradova Pomoravskog okruga da na Gradskom trgu u Jagodini, uz folk pjevače Gocu Božinsvski i Stevana Anđelkovića, dočekaju 2015.
Za organizaciju se pobrinula Skupština grada, koja je sve prisutne počastila pivom Jagodinske pivare i sendvičima punjenim roštilj kobasicama.
Građani Subotice su, po izuzetno hladnom vremenu, dočekali Novu 2015. godinu uz taktove valcera „Na lijepom plavom Dunavu“ i višeminutni vatromet.
Na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu više stotina Subotičana zabavljao je Dejan Cukić i „Spori ritam bend“, prije kojih je nastupao „Vegaš šou bend“ iz Mađarske.
Na gradskom trgu Široka čaršija u Leskovcu Novu godinu je uz trubače, grupu „Kerber“ i vatromet dočekalo oko hiljadu i po građana.
Pored Leskovčana proslavi na otvorenom prisustvovali su turisti iz Bugarske, Makedonije, Slovenije i Republike Srpske.
Skromnije nego ranijih godina, ali u svečanoj atmosferi i veselom raspoloženju, većina Kragujevčana je 2015. dočekala u svojim domovima, kao i u hotelima i brojnim restoranima i kafićima.
Agencije