Нова јавна чесма украсила улицу Цара Душана

НЕВЕСИЊЕ l Улицу Цара Душана у Невесиње од прије неколико дана краси лијепо уређена јавна чесма. Она је симболично означила завршетак реконструкције улице и најавила долазак квалитетне изворске воде коју Невесињци чекају деценијама.

Јавна чесма изграђена је донацијом породице Кнежевић из Бијење, а иницијативу за изградњу покренуо је народни посланик Илија Таминџија. Он је похвалио гест власника каменолома из Бијење који је за декорацију користио домаћи камен.

Таминџија је нагласио да је породица Кнежевић овом донацијом суграђанима подарила лијеп декоративни детаљ у центру града, а истовремено се и захвалила Влади Републике Српске на брзој реализацији дозвола за експлоатацију камена.

Јавно предузеће „Водовод“ у сарадњи са локалном управом намјерава да обнови старе јавне чесме које одавно нису у функцији, а у плану је и још једна нова чесма.

Све ће бити прикључене на градску водоводну мрежу којом би ускоро требало да потекне квалитетна вода са изворишта Удбина. Радови на постављању цјевовода према Невесињу добро напредују, гради се и резрвоар на локалитету Дебело брдо и све би требало да буде завршено до септембра.

Радио Невесиње