Новаче, укради мало времена и дођи у БиХ

20160524140635_371017

САНСКИ МОСТ │ Новак Ђоковић вјероватно је најпопуларнији спортиста у градићу Сански Мост. Први рекет свијета је, подсјећамо, након катастрофалних поплава које су прије двије године опустошиле регију, донирао новац за обнову два дјечија вртића у Босни и Херцеговини.

Његова Фондација је тако дала велики допринос у опоравку ових заједнице након највеће природне непогоде која је БиХ и регију погодила у посљедњих неколико деценија. Живот није нестао, напротив, нове генерације данас бораве у овим вртићима, а име славног тенисера стално им је на уснама.

Како је за Н1 испричала Бехрија Грозданић, директорица вртића Крајишка радост у Санском Мосту, ова установа данас функционише беспријекорно, дјеца су срећна и никада неће заборавити оно што је Ђоковић урадио за њих.

“Вртић функционише у пуном капацитету. Близу двије стотине дјевојчица и дјечака редовно су овдје. Весело је и добро, задовољни смо“, испричала је Грозданић.

Како је додала, успомена на Новака и његово добро дјело и даље живи.

“Новак је направио нешто велико. Све нас подсјећа на Ђоковића, сваки нови долазак у просторије вртића буди успомене на његово добро дјело, сви би вољели да нас посјети“, казала је директорица Грозданић.

Док Ноле из мјесеца у мјесец поставља нове рекорде и прави досад невиђене разлике испред недорасле конкуренције, малишани из ових босанскохерцеговачких градова сањају сусрет с идолом.

Можда је вријеме да Ђоковић посјети ова два града и осјети велику љубав и поштовање коју ова ђеца осјећају. Било би лијепо.

Н1