Нови број Гласника Љубиња

ЉУБИЊЕ | Ових дана из штампе треба да изађе 14. број Гласника Љубиња, годишњег часописа који издаје Српско просвјетно и културно друштво Просвјета Љубиње.

Према ријечима Рада Ликића, предсједник Извршног одбора љубињске Просвјете, један од најзначајнијих података везаних за Љубињски гласник је да је ова публикација, која је једини редовни годишњак „Просвјете“ у РС, уврштена у други том Енциклопедије Републике Српске.

”У новом броју доносимо веома квалитетне текстове. За овај број, између осталог пишу и епископ захумско- херцеговачки и приморски Григорије, из Завода за заштиту културно-историјског насљеђа Републике Српске, историчар, професор Горан Комар, шеф Катедре за српски језик Филолошког факултета у Београду проф. др Вељко Брборић , књижевник Mирослав Тохољ и многи други аутори”, истиче Ликић.

“Љубињски гласник објављује текстове везане за историјско насљеђе, старине љубињског краја, прозу, поезију и актуелна дешавања у овом граду.

Према Ликићевим ријечима издавање Љубињског гласника помогла је општина Љубиње и поједини донатори, а промоција ће бити одржана за десетак дана у у Народној библиотеци „др Љубо Михић“ у Љубињу.

Р.М.