Нови начин наплате воде у стамбеним зградама

ТРЕБИЊЕ │ Власници станова у требињском зградама, које су регистроване као етажне заједнице, од новембра ће добијати рачуне за воду на кућне адресе.

Тиме ће бити укинута досадашња пракса да се један рачун издаје за потрошену воду у цијелој згради, а радници „Водовода“ ће потрошњу воде обрачунавати на основу списка које им доставе етажне заједнице.

„На тај начин нећемо долазити у ситацију да због једног неплатише морамо цијелој згради искључити воду, него ћемо подносити тужбе против несавјесних потрошача“, објашњава директор требињског „Водовода“ Спасо Радовић.

Он додаје да у зградама које се нису регистровале као етажне заједнице, за сада, остаје стари начин наплате воде.

По закону су одавно морале све зграде да буду регистроване као етажне заједнице, а то је урадило око 30 одсто. Сви који се накнадно региструју дужни су да у ‘Водовод’ донесу овјерен списак етажних власника од нотара по коме ћемо поступати“, навео је Радовић.

Он подсјећа да одлука о оваквом начину наплате воде у стамбеним зградама датира још из 1977. године, али да није било услова да се проводи.

Нова одлука требињског „Водовода“ о наплати утрошене воде у стамбеним зградама наћи ће се и на сједници Скупштине града Требиња у сриједу, 27. септембра.

Досадашња пракса је била да се искључује вода целој згради након два неплаћена рачуна.

Д.Ч.