Novi način naplate vode u stambenim zgradama

TREBINJE │ Vlasnici stanova u trebinjskom zgradama, koje su registrovane kao etažne zajednice, od novembra će dobijati račune za vodu na kućne adrese.

Time će biti ukinuta dosadašnja praksa da se jedan račun izdaje za potrošenu vodu u cijeloj zgradi, a radnici „Vodovoda“ će potrošnju vode obračunavati na osnovu spiska koje im dostave etažne zajednice.

„Na taj način nećemo dolaziti u sitaciju da zbog jednog neplatiše moramo cijeloj zgradi isključiti vodu, nego ćemo podnositi tužbe protiv nesavjesnih potrošača“, objašnjava direktor trebinjskog „Vodovoda“ Spaso Radović.

On dodaje da u zgradama koje se nisu registrovale kao etažne zajednice, za sada, ostaje stari način naplate vode.

Po zakonu su odavno morale sve zgrade da budu registrovane kao etažne zajednice, a to je uradilo oko 30 odsto. Svi koji se naknadno registruju dužni su da u ‘Vodovod’ donesu ovjeren spisak etažnih vlasnika od notara po kome ćemo postupati“, naveo je Radović.

On podsjeća da odluka o ovakvom načinu naplate vode u stambenim zgradama datira još iz 1977. godine, ali da nije bilo uslova da se provodi.

Nova odluka trebinjskog „Vodovoda“ o naplati utrošene vode u stambenim zgradama naći će se i na sjednici Skupštine grada Trebinja u srijedu, 27. septembra.

Dosadašnja praksa je bila da se isključuje voda celoj zgradi nakon dva neplaćena računa.

D.Č.