Нови потпредсједници ПДП-а су Црнадак, Марковић и Вучуревић

368118_1

БАЊАЛУКА │ На конститутивној сједници Главног одбора ПДП-а у Бањалуци Игор Црнадак, Славиша Марковић и Славко Вучуревић изабрани су за потпредсједнике, док је за генерланог секретара ове странке изабран Мирослав Брчкало.
Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је новинарима након сједнице да су за предсједнике регионалних одбора ПДП-а из девет изборних јединица изабрани Перица Бундало, Милан шврака, Зоран Талић, Милан Ђукић, Слободан Васиљевић, Миленко Ристић, Драган Галић, Драгиша Делић и Љубиша Крунић.
Бореновић је истакао да је Главни одбор ПДП-а снажно подржао доношење закона о Уставном суду БиХ, чији је приједлог усаглашен са представницима политичких странака из Републике Српске и који би наредних дана требало да буде упућен у парламентарну процедуру.
„Очекујем да ће разум превладати и да ћемо са политичким факторима из Федерације БиХ у наредних неколико мјесеци донијети закон о Уставном суду БиХ и испунити обавезу која нас чека на путу ка ЕУ, односно да стране судије не могу бити у Уставном суду БиХ и да зауставимо сваку врсту даљих политичких тензија“, навео је Бореновић.
Он је рекао да ће ПДП све учинити да буде заустављен политички хаос и да се снагом аргумената ђелује и заступа интерес Републике Српске те да се сачува пуна безбједност грађана Српске и БиХ.
Бореновић је рекао да ПДП очекује заједнички договор у оквиру Савеза за промјене и заједнички наступ на локалним изборима наредне године.
Он је навео да Влада Републике Српске поновним задужењем са 45 милиона КМ обвезница додатно крши Закон о задуживању, дугу и гаранцијама Републике Српске.
„Економска ситуација у Српској је веома тешка и алармантна и Влада нема одговор на бројна питања и задужује се без икаквих правила“, каже Бореновић.
Бореновић је рекао да очекује да би 21. децембра требало да буде одржана посебна сједница парламента Српске на којој би требало да дође до смјене потпредсједника Народне скупштине Ненада Стевандића, именовања потпредсједника из реда највеће опозиционе странке и комплетирања скупштинског руководства.
Он је рекао да је опозиција спремна да се врати у парламент Српске након што се испоштује пословник и комплетира скупштинско руководство.
Говорећи о ситуацији насталој након упада Сипе у Полицијску станицу Нови Град, Бореновић је рекао да прво треба утврдити шта се тачно десило, јер ПДП има информације да је полиција коректно сарађивала и била са Сипом у станици.
„ПДП осуђује било какво насиље било које институције над другом институцијом и позивамо на разум како би се сачувала пуна безбједност грађана Републике Српске“, истакао је Бореновић.
BNTV