Нови студијски програм на Факултету безбједносних наука

ТРЕБИЊЕ | У Требињу је данас представљен нови студијски програм Управљање безбједносним ризицима природних катастрофа који се организује на Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањалуци.

“Сврха овог студијског програма  је образовање магистара заштите од природних катастрофа у складу са потребама друштва и њихово академско усавршавање у складу са савременим захтјевима управлјања ризицима од природних катастрофа”, каже Предраг Ћеранић декан ове високошколске установе.

Kако се данас могло чути општи циљ пројекта је образовање експерата за превенцију и управљање природним катастрофама у региону западног Балкана на основу националних и политика Еуропске Уније.

Провођење  мастер студија “Заштита од природних катастрофа” за прву генерацију полазника ће бити реализована кроз Ерасмус плус пројекат изградње капацитета у високом образовању “Развој мастер студија  за управљање ризицима од природних катастрофа у земљама Западног Балкана”.

Студиј је бесплатан за прву генерацију полазника са крајњим циљем осигурања самоодрживости студијског програма на комерцијалној основи за наредне генерације полазника.

Р.М.