Novi trend: Pješčani pramenovi u kosi

20150612174506_309968Nakon „ombrea“, „balayagea“, i’ „flamboyagea“, na scenu stupaju tzv. „sand art“ pramenovi. Radi se o pramenovima koji kombinuju sve dugine boje za neponovljiv efekt koji nalikuje pomiješanom pijesku u raznim bojama.

Ova tehnika je zapravo izvedena iz popularnog ‘balayagea’. Međutim, dok je u prvoj tehnici cilj stvoriti efekt kao da je kosa mjestimično posvijetlila na suncu, u „sand art“ tehnici cilj je postići razigrane, šarene pramenove u svim bojama duge.

„Sand art“ farbanje obožavaju žene koje se vole istaknuti, prenosi portal Budi In.

Svaki pramen kose se boji u nekoliko različitih boja, tako da niti jedan nije jednobojan, a pramenovi se izvlače u horizontalnim sekcijama.

Ovako obojena kosa dobro izgleda i kada je raspuštena i kada je oblikovana u komplikovanu pletenicu, a često je sama po sebi dovoljan asesoar.

Nakon tirkizne, ružičaste i ljubičaste ombre kose, ovi pramenovi su dobrodošla promjena.

Možete napraviti samo nekoliko njih, ali efekt je najbolji kada se kombinuje više boja na cijeloj kosi. Ako niste sigurni u ovu tehniku, isprobajte je kod kuće, s raznobojnim kredama za kosu. Tako ćete znati jeste li spremni na pješčane pramenove ili ne.