Nude 658 evra mjesečno da se doselite i nađete partnera

342494_1
Lokalne vlasti su u prefekturi Kagošima, u želji da povećaju populaciju i pokrenu novi životni ciklus na ostrvima Takešima, Ioujima i Kurošima, objavile na službenim stranicama šta sve nude ukoliko spakujete kofere i doselite se ovde.

Ovo su prava koja možete da ostvarite:

– dobićete jednokratno 760 evra za putne troškove

– davaće vam tri godine novac za iznajmljivanje kuće; 658 evra ukoliko ćete u kući živeti sami, 760 ako ćete se doseliti sa partnerom, plus 145 evra za svako dete u porodici

– tele na poklon koje možete da zamenite za 3.950 evra

– 760 evra za prvo dete, 1.448 evra za drugo, 2.238 evra za treće, 3.028 za četvrto…

– finansijska pomoć za školovanje deteta

– finansijska pomoća za pokretanje posla, a nudi se: poljoprivreda, gajenje goveda, šumarstvo i ribarstvo

– deo plaćenih troškova za izlaske ukoliko ste samac i tražite srodnu dušu

Takođe vredi spomenuti i kako su vlasti maksimalno spustile cene za iznajmljivanje kuća na otprilike 132 evra, a morate da ispunjavate dva uslova kako bi vam izašli u susret.

Prvi uslov je da ne smete biti stariji od 55 godina, a drugi da ostrvo ne smete da koristite kao odmaralište i da morate da se prihvatite posla.

Zvuči dobro, zar ne? Zvuči sjajno ukoliko nemate problema s vulkanima, a upravo se provinciji Kjuši nalazi nalazi Aso (1.592 m), najaktivniji u Japanu.

Doduše, treba onda istaknuti i to, na Kjušu su do smrti živeli Kamato Hongo i Jukiči Čuganji, donedavno najdugovečnije osobe na svetu.

B 92